Länge har jag hävdat att framgångsrikt företagande till stor del bygger på idéen att anställa människor som är smartare än dig själv.

Att anställa mindre smarta, drivna och hungriga personer borde rent teoretiskt innebära en utförsbacke för ditt företag. Vi kan debattera länge om vad som är smart och om vad som inte är det, försök lägga de värderingarna åt sidan för nu. Låt oss istället konstatera att de du anställer bör ha minst en, gärna flera, talanger som sätter ditt eget driv i bakvatten.

När vi väl fått ny drivkraft ombord är en viktig lärdom att vi har alla talanger till låns!

Det gäller att kontinuerligt förnya lånen så att vi får förmånen att låna dessa smarta kollegor så länge som möjligt. Hos oss har vi ett helt batteri med saker som ingår i ”paketet”. Det är allt från det uppenbara, lön, till pension, friskvårdsbidrag, frukost, fika, bra lokaler, bra kollegor, roliga aktiviteter och inte minst en hållbar företagskultur med sunda värderingar.

Att utveckla företag är kul, att utveckla individer är roligare och viktigare. I vårt fall är företaget människorna. På sistone har mina medarbetare i teamet hjälpt till att utveckla mig, jag har ingen  aning om de vet om det eller ej (nu vet de nog). Så vad har de gjort?

De har varit grymt entusiastiska. Till slut har jag resignerat inför entusiasmen och låtit erfarenhet och kunskap stå åt sidan till förmån för idéer som jag normalt hade stoppat. Lärdomen har varit att inte stå i vägen utan att bistå på vägen.

Erfarenhet dödar entusiasm, och utan entusiasm byggs ingen erfarenhet. Medarbetare vars entusiasm dämpas förnyar inte sitt lån i längden.

Lars AnderssonSå, till alla chefskollegor, vi har inget val. Lämna fri väg och försök bistå så gott du kan på vägen. Är du rädd att någon ska springa om dig kommer någon att springa förbi under tiden du tittar över axeln åt fel håll.

/Lars Andersson

vVD Lundalogik