När du har startat ditt företag så spelar det verkligen ingen roll vad du har för produkt eller tjänst i dagens klimat – om du inte kan sälja den. Varje år så upprepas det här på marknaden där vi kan se bra idéer eller passionerade konsulter som slår huvudet rakt in i väggen just för att de upplever att de har givit ”allt” men resultaten uteblir. Ofta så har dessa drivna själar hamnat på någon ”Starta eget kurs” eller ”utveckla ditt företag kurs” där fokus har varit just på allt utom det som faktiskt skapar resultat på måndag morgon – vilket är försäljning.

”Utan försäljning håller inte någon affärsmodell” – Ebba Laurin, Forskare på Handelshögskolan i Stockholm

Försäljningen har förändrats dramatiskt de senaste åren. Orsaker som sociala medier, informations överflödet som vi lever och en konkurrens som aldrig tidigare varit så packad som idag bidrar till att bruset många gånger kan kännas som ett enda stort mörkt täcke därute.

Vi på Vimentis har tillsammans med våra partners tagit fram V.I.P. för att nu ta den här fighten på riktigt. Inget annat än försäljning, för dig som startup eller småföretagare, finns med på agendan. Det är dags att vi besegrar den pest som spridit sig på gräsrotsnivå i Företagssverige och säkerställer att vi får försäljning med på spåret ordentligt. För återigen, om du inte sitter på ett gigantiskt nätverk (Även då är det nyckeln) så är det bara genom försäljning du kan skapa en naturlig tillväxt på bolaget. Bidragsgivarna och lånehajarna gillar ju självklart att vi snällt kommer till dem med en ”marknadsplan” (önskelista) och självklart säger de JA – förutsatt att du skriver på med din själ att du betalar tillbaka med god ränta.

Missförstå mig inte nu. Det är väl helt ok i många fall – men förr eller senare tar pengarna slut, då måste du antingen ta mer lån/bidrag eller sälja mer. Jag vill helt enkelt att du skall kunna välja med handen på hjärtat. Och må bra på köpet oavsett vilket av dem du väljer.

Lär dig att skapa en fantastisk, säljande story till ditt företag. Lär dig hur du skall få den storyn att genomsyra ditt företag oavsett om man besöker dig via hemsida , sociala medier eller i person. Träffa likasinnade, drivna entreprenörer som gärna delar sin story och vem vet – kanske du har din nästa kund redan på eventen?

Få massor av gratis E-kurser som hjälper dig med allt ifrån att fylla kalendern med möten till att skapa effektiva arbetsveckor där försäljningen blir ett naturligt inslag i ditt företagande. Samt njut av att jobba strukturerat i Lime Go och deras online baserade CRM (ingår alltså) där du har tillgång till Sveriges alla företag genom en knapptryckning.

Det är helt enkelt helt galet bra. Och det är något som alla har råd med. Det är meningen. Så vad du än gör efter att du har läst den här texten – se till att först registrera dig på vip.vimentis.se

Den 18 Maj ses vi tillsammans med 200 entreprenörer på i IHMs lokaler i Göteborg. Det kan vara ditt bästa investering i år.

Inspirerande talare, utställare samt Sveriges största podd för entreprenörer – Businesspodden – är på plats för att säkerställa att det här blir starten på en ny era av entreprenörskap.

Vi ses där!

/Michel Laporte Godorn

Michel Laporte Godorn är en passionerad föreläsare, entreprenör och affärsutvecklare som brinner för försäljning. Läs mer om Michel och Vimentis här >