Att arbeta med försäljning är stressigt ibland. I sådana situationer är det extra viktigt att du varvar ner och avsätter tid för återhämtning. Men vad kan du egentligen göra för att slappna av? Här kommer några tips och råd på vägen mot en fridfullare vardag.

1. Testa mindfulness

Det finns många olika varianter av mindfulness och du kan göra övningar i princip överallt: på väg till jobbet, under lunchrasten eller på toaletten (!). Ladda ner en avslappningsapp (t.ex. ”Mindfulness appen – meditera” i Apptstore) eller lyssna på meditationsövningar i andra kanaler (på Spotify finns t.ex. ”Stressmottagningen”) och prova dig fram för att hitta det som passar dig!

2. Utnyttja friskvårdsbidraget

En stresslindrare som du absolut inte får glömma är friskvårdsbidraget. Det kan användas till gymkort och liknande (fysisk aktivitet är ett av de effektivaste botemedlen mot stress!), men också till betydligt lugnare aktiviteter. Vad sägs om massage, till exempel? Det är en vardagslyx som får de flesta att slappna av.

3. Gör listor och prioritera

Många människor upplever stress när de känner att de inte har kontroll över en situation. Är du likadan? I så fall kan klassiska listor och tydliga ”att göra”-listor förmodligen hjälpa dig att få överblick. Våga prova nya upplägg eller verktyg, om du upplever att ditt nuvarande sätt att ”lista” och prioritera inte fungerar optimalt.

Läs mer:
Vilka leads är värda din tid? Så prioriterar du i att-göra-listan
Prioritera dina säljaktiviteter med fyra rutor

4. Tanka på energidepån

När du har en fullspäckad dag/vecka som tömmer energidepån, då är det viktigt att fylla på den dagen/veckan efter. Gör något som du njuter av och tycker är roligt. Se till att aktivt avsätta tid till återhämtning och sänk tempot ett tag.

5. Kommunicera med omgivningen

Lite stressad? Mycket stressad? Oavsett behöver du kommunicera med personerna i din närhet och be om någon form av hjälp. En kollega kanske kan stötta dig tillfälligt, eller så behöver du och chefen se över dina arbetssituation?


Spara tid och energi med Lime Go

Det finns inget mer stressande än att sakna kontroll och inte hitta det man söker. Med all affärsinformation samlat i Lime Go får du överblick och andrum i vardagen. Det gör att du kan fokusera mer, mår bättre och lyckas bättre med säljarbetet.

Upptäck Lime Go

6. Jobba på din tidsuppfattning

Det är lätt att underskatta tiden som krävs för olika arbetsuppgifter och att göra en allt för optimistisk planering, som sedan stressar upp en. Bestäm därför att du ska notera tidsåtgången för allt du gör under t.ex. en vecka och utvärdera sen. Hur lång tid tar egentligen varje uppgift? När du har svaret svart på vitt blir det lättare att göra realistiska planeringar och att ge dig själv lite extra svängrum.

7. En sak i taget, sen paus

Detta tips säger sig självt: gör en uppgift, ta en paus och bocka av det du gjort på listan (tips #3). Se det som att du hugger ner trädet, en gren i taget. Då är det lättare att inte känna sig överväldigad. Att ta en promenad eller liknande kan hjälpa till att rensa skallen.