Vistikort hit, visitkort dit. Ja, de där små papperslapparna är omöjliga att komma ifrån om du jobbar som säljare. Och de är viktiga. Men var ska du spara alla? Glöm högen på skrivbordet eller att skriva in dem digitalt – nu finns appen Lime Snaplead!

Visitkort kan kännas hopplöst omodernt om man tänker efter. Jag menar, har vi inte kommit längre än att ge varandra små papperslappar när vi vill knyta nya kontakter år 2017? Klart att vi har: vi kan lägga till varandra på LinkedIn eller skriva in varandras kontaktuppgifter direkt i telefonen. Ändå håller vi kvar vid visitkorten. Och det är inte konstigt egentligen: ett visitkort förmedlar så mycket mer än information. Det är ju ofta visuellt designat, går att ta på och kanske till och med har en särskild doft.

Sluta använda visitkort? Knappast!

Eftersom visitkorten är en så naturlig del av hur vi bygger nya relationer så kommer vi knappast att sluta använda dem inom den närmsta framtiden. De har blivit en del av “ritualen” vi gör när vi träffar nya människor – och sådana vanor tar tid att ändra.

Samtidigt är det ohållbart att hamstra och hantera alla visitkort man får. Det kan ju handla om tusentals på ett år om du nätverkar mycket! Därför behöver du ha ett system för hur du sorterar och sparar dina visitkort. Här är några exempel:

Högar på skrivbordet, i plånboken eller i pärmar är inte optimalt…

Väljer du att sortera och spara dina visitkort fysiskt finns det flera ställen att förvara dem på: i visitkortshållare på skrivbordet, i fack i plånboken eller i särskilda pärmar. Den här metoden funkar kanske för personer som nätverkar mindre än en säljare, men för dig blir det nog snabbt en väldigt stor hög att ha på skrivbordet eller i plånboken! Dessutom är det viktigt att sortera dem på ett enhetligt sätt (bokstavsordning, datumordning eller ämnesområden?), annars blir det omöjligt att hitta bland dem.

… men att skapa digitala kontakter för hand tar tid

Brukar du ta ett visitkort och sedan skriva in uppgifterna i någon digital adressbok eller i ett system, för att sedan slänga kortet? Då är du inte ensam: med detta sätt att spara “korten” finns ju dina kontakter alltid några klick bort och du slipper hålla koll på papperslappar. Det enda negativa är att det tar tid att skriva in uppgifterna. Och att det är sjukt tråkigt.

Scanna in och skicka rätt direkt med vår app Snaplead

För att du ska få alla kontakter på ett användbart ställe (dvs inte i en skrivbordslåda eller någon pärm) och slippa skriva in alla kontaktuppgifter på egen hand har vi utvecklat en app. Vi kallar den Lime Snaplead och den är smått fantastisk om jag får säga det själv: den läser in all information från dina visitkort och skickar sedan din nya kontakt direkt till det ställe där du vill ha den. Kanske direkt in i Lime Go? Till din egen inkorg? Eller varför inte till någon kollega, om det är någon annan som ska springa på bollen?

Och du – i Lime Snaplead kan du även markera hur “het” kontakten är. Praktiskt, eller hur? Så nätverka på nu och skaffa dig ännu fler visitkort att spara! Med vår app är det lekande lätt. Ladda gärna ned och testa Lime Snaplead här.