Oavsett om du är egenföretagare och behöver hitta nya kunder eller om du är säljare med uppdrag att hela tiden jaga nya potentiella kunder så lever du med att tokringa, knacka lur, ringa på gulasidorna, kallringa eller prospektera. Kärt barn har många namn!

Traditionell prospektering

För tydlighets skull väljer vi att kalla det prospektering. Det vill säga, du vill antagligen hitta, kontakta och försöka sälja till ett företag som du tidigare inte har någon djupare relation till. Genom åren har många olika hjälpmedel använts för att underlätta prospekteringsarbetet men vår bild är att det fortfarande är ett svårt och tungt, manuellt arbete.

Om du är hyfsat modern letar du adresser på Gulasidorna eller Hitta eller så jagar du på Proff, Allabolag eller liknande hemsidor. Arbetar du på ett företag med lite mer ekonomiska resurser så får du kanske listor eller excel-filer med företag och personer att ringa. Oavsett vilket så bor kontaktuppgifterna väldigt sällan i det säljstödsverktyg du arbetar i eller borde arbeta i.

Modern prospektering

I LIME Go har vi gift ihop ett grymt säljverktyg med uppgifter till alla Sveriges företag. Kort och gott stoppar vi in det du tidigare hittat i alla dina listor eller på Hitta.se, GulaSidorna.se, Allabolag.se i ett effektivt prospekteringsverktyg. Förutom adressuppgifter hittar du massa smart data i LIME Go:

  • LinkedIn profil
  • Bransch
  • Omsättning
  • Antal anställd
  • Lönsamhet
  • … och mycket mer!

Tvillingföretag

Eftersom vi har alla svenska företag med uppgifter om vad de gör och hur de mår så kan vi göra något ganska unikt. Vi kan jämföra de kunder du har idag med alla andra företag i Sverige. Tänk dig att Lundalogik är en bra kund till dig och att du vill hitta fler företag som liknar Lundalogik. I LIME Go kan du göra detta på 10 sekunder.

Resultatet skulle se ut ungefär så här:

Tvillinganalys i LIME Go

Det finns alltså 36 huvudkontor i branschen ”Programvaror och utgivning” i våra tre storstadsregioner. Ge listan ett namn så är du redo att börja ringa företagen, och givetvis listas telefonnummer och befattningshavare!

Enklare än så hittar du inte dina framtida kunder!

Lycka till med prospekteringen!

/Lars