När du och kollegorna är på jakt efter nya kunder är det ovärderligt att ha ett knökfullt register med företagsinformation och kontaktuppgifter. Men man kan också bli lite matt i knäna, för hur ska du egentligen hitta bland 1 300 000 kontakter? Lugn – så sorterar och sållar du fram dina egna guldkorn i Lime Go.

Vi på Lime tycker att du och kollegorna ska lägga tid på det som är viktigt. Typ sälja. Därför har vi sett till så att du får hela Sveriges företagsregister i Lime Go: på det sättet slipper du ödsla tid på att leta efter bolagsinformation och kontaktuppgifter.

Men i vårt register hittar du nästan 1,3 miljoner svenska företag, plus alla danska och norska företag, och det kan vara lite svindlande. Du kan ju knappast ringa alla! Se därför till att sålla bland kontakterna – du kan sortera dem utifrån följande variabler:

1. Bolagsdata: “Med det antalet anställda behöver ni paket X”

Inom kategorin “bolagsdata” hittar du fem olika sorteringsmöjligheter: antal anställda, typ av arbetsplats, bolagsform, bransch och registreringsdatum.

Är antal användare centralt för ditt företags produkt? Sortera företagen utifrån det. Eller riktar ni er bara mot ekonomiska föreningar? Skapa en ringlista med bara den bolagsformen.

2. Ekonomi: “Vår lösning passar bolag med en omsättning på Y miljoner”

När du väljer ut företagen som du ska ringa till vill du prata med dem som har bäst chans att bli en kund. En kvalificerad kund, helt enkelt. Det är ju t.ex. ingen poäng att ringa de bolag som ändå inte har råd med det som ditt företag erbjuder!

I Lime Go kan du därför sortera företagen baserat på inte mindre än åtta olika ekonomiska kriterier: aktieutdelning, genomsnittslön, kassalikviditet, omsättning, omsättning per anställd, resultat, soliditet och vinstmarginal.

3. Geografi: “Får jag komma bort för ett möte? Vi sitter ett kvarter bort”

Det finns tillfällen då det geografiska avståndet kan vara det som avgör en affär. Kanske levererar ditt företag bara till vissa områden? Eller är det bara så att kunder brukar vilja ha er nära till hands? Oavsett anledning så kan du lätt sålla fram företagen i din närhet baserat på deras besöksort, kommun, län eller postnummer.

4. Tvillingar och annat kul: “Vi har arbetat med en liknande kund tidigare”

I Lime Go kan du också sortera bolag utifrån kriterier som vem som är ansvarig säljare hos er, vilken relation ni har med kunden, hur länge ni har haft en relation och hur ni har taggat dem. Men framförallt: du kan använda dina existerande kunder för att hitta företag som liknar dem. Genom att söka på deras namn får du upp “tvillingar” som du kan ringa till. Supersmart och enkelt! Du kan läsa mer om hur det funkar här.

Kombinera mer – eller mindre

Givetvis kan du kombinera olika kriterier med varandra i jakten på den mest relevanta ringlistan i Lime Go. Du kan t.ex. sålla ut företag med ett visst antal anställda i ett särskilt län, eller företag med en viss omsättning i en specifik bransch. Bara fantasin sätter gränser! Genom att kombinera fler kriterier smalnar du ner urvalet, till dess att det är hanterbart.

Men om det skulle vara tvärtom, d.v.s. att ditt första urval känns för litet, får du plocka bort något kriterium. Detta kan du exempelvis behöva göra om du letar efter tvillingar.

Om det fortfarande känns krångligt att hitta bland alla företagskontakter kan du alltid kolla in vår video om ringlistor – där visar Robin hur urvalet går till steg för steg.

Lycka till!