Det är upp till dig att driva dina relationer framåt, ingen annan. Se därför till att alltid ha ett nästa steg planerat!

Hur fungerar sanningen?

Genom att hela tiden planera nästa aktivitet får du bättre koll på dina relationer och din säljprocess, samtidigt som du minskar risken för att något ska hamna “mellan stolarna”.

Hur är livet utan sanningen?

Du avslutade precis ett riktigt bra säljsamtal där din lösning verkligen fick prospektet intresserad. Härligt! Så, vad ska du göra nu? Ni sa förvisso att ni skulle höras igen senare i veckan, men vad ska du presentera då? (Nådde du ditt mål med samtalet? Och du bokade väl inte ett förutsättningslöst möte?) Är det dags att lämna en offert? Vilket är det naturliga nästa steget framåt?

Hur är livet med sanningen?

Med klar plan för hur du driver dina relationer framåt kommer du tillsammans med kunden överens om vad som är nästa steg i ert samarbete. Du bokar direkt in ett möte för genomgång av offerten som ni kommer överens om att du skickar över dagen efter.

Varför fungerar sanningen?

Du ligger ett steg före

Genom att hela tiden planera för nästa steg så blir det enkelt för dig att sätta tydliga mål med varje aktivitet och du vet vad som ska göras härnäst:

  • Lyckat säljsamtal? -> Skicka och följ upp offert.
  • Offertgenomgång? -> Dags för avslut
  • Vunnen affär? -> Boka in uppföljningsmöte

Du gör det du lovat

Det är en fysisk sanning att du kan ha ungefär sju saker (+/- två) i arbetsminnet. Därefter börjar du sortera. För att ha en chans att uppnå dina mål måste du därför börja arbeta strukturerat och få hjälp med att komma ihåg saker. Att investera i ett verktyg som hanterar påminnelser kommer sannolikt vara ett av ditt livs bästa investeringar – om du använder det.

Du sticker ut från mängden

Genom att direkt sätta ett nästa steg med kunden, som du faktiskt håller, återkommer när du sagt, och minns vad kundens problem är sticker du ut från mängden av säljare. Japp, det är inte svårare än så.

Vanliga frågor

Hur vet jag vilka steg jag ska ta?

Det finns lika många varianter på säljprocesser som det finns säljare. Vad som passar just dig och vilka steg du bör ha med är därför svårt att svara på. Det finns massor av bra läsning på ämnet och säljcoacher som kan hjälpa dig komma igång.

Hur mycket effektivare blir jag om jag skaffar ett verktyg?

Hur mycket snabbare blir du om du skaffar ett löpband? Självklart behöver du själv arbeta aktivt. Enbart verktyget löser inte något! Du måste själv aktivt planera vad ditt nästa steg är. Kom ihåg sanning två och distribuera din egen tid på säljdrivande aktiviteter och prioritera din dag efter det.

Om du är säljare så skaffa ett bra verktyg som hjälper dig att arbeta mer effektivt med din säljprocess, det finns massor av bra alternativ.

Jag har alltid full koll på nästa steg, hur hjälper detta mig?

Du verkar vara grymt strukturerad, det imponerar! Men kan det vara så att du har andra i din omgivning som också behöver kunna se vad du har planerat som nästa steg?

Om du eller någon av dina kollegor blir sjuk eller slutar är det viktigt att kunna följa strukturen för nästa åtgärd och hålla vad ni gemensamt lovat era kunder. Det minskar sårbarheten och personberoendet. På köpet får ni nöjdare kunder!

Håller du med?

Har du alltid ett nästa steg planerat? Lämna gärna en kommentar med din syn på saken!