Tänk om det hade funnits en massa tvillingar till dina bästa kunder: företag som har liknande problem och som också är i desperat behov av ditt företags tjänster och produkter. Visst hade det varit bra? Men vad som låter som en fantasi är faktiskt verklighet – så här utnyttjar du det på bästa sätt!

Twin for the win!

Innan vi går på jakt efter tvillingar till dina kunder tycker jag det är läge att prata om varför det är en smart idé. Om jag kort ska lista några av fördelarna så tycker jag att dessa tre är bland de viktigaste:

  1. Du förstår redan problembilden i en viss bransch eller för en viss typ av företag och har lösningen på den, vilket gör ditt säljarbete enklare.
  2. Du har en vana från liknande affärer och blir därmed mer självsäker i din kontakt med nya leads.
  3. Du har relevanta referenser som tar dig några steg framåt på trovärdighetstrappan.

Genom att rikta in dig på tvillingar till dina existerande kunder blir ditt säljarbete helt enkelt ganska mycket bättre. Men hur hittar du då dessa magiska leads?

En databas knökfull med företag gör det enkelt att matcha

I vårt säljverktyg Lime Go är det knökfullt med företagsinformation och kontaktuppgifter. Där trängs nästan 1 300 000 svenska företag och deras profiler, vilka innehåller information om antal anställda, omsättning, genomsnittslön och massa annat skoj. Men vet du vad det bästa är? Du får obegränsad tillgång till allt! Och givetvis kan du enkelt söka och filtrera bland all data. Glömde jag §nämna att allt presenteras i snygga och översiktliga grafer? Och att informationen går fem år bakåt? På så sätt kan du snabbt se om det är ett växande, stillastående eller krympande företag och om det är värt din tid.

Så kommer du igång med tvillinglistor

Med all företagsinformation vid dina fötter är det superenkelt att skapa ringlistor med tvillingar till dina bästa kunder i Lime Go. Allt du behöver göra är att klicka på “Kampanjer” i vänstermenyn och välja “Ny ringlista”. Skriv sedan in namnet på en av dina existerande kunder i sökfältet och du får en färdig lista, redo att börja bearbetas!

Skulle det vara så att det finns väldigt få tvillingar till företaget som du skriver in kan du göra en bredare sökning. Ta bort några av kriterierna och behåll enbart de faktorer som verkligen utgör den kärnfulla gemensamma nämnaren bland dina kunder. Kanske är det i ditt fall en geografisk plats och en viss omsättning? Eller är det kanske snarare en väldigt specifik bransch och ett visst antal anställda som karakteriserar dina kunder?

Lite avslutande hjälp på traven

Tycker du också att det här med tvillinglistor låter fantastiskt? Då tycker jag att du ska testa Lime Go under 48 timmar, gå på jakt efter tvillingar till just dina kunder och ringa som en galning! Vi låter dig testa gratis, så vad har du att förlora?

Använder du redan Lime Go och vill få lite bättre koll på det här med tvillinglistor på direkten? Exakt hur du går tillväga kan du se i vår video “Så skapar du ringlistor i Lime Go”. Faktum är att vi i den visar just en tvillinglista och hur du väljer bland olika kriterier, så titta på den (tar typ två minuter) och sedan är det bara att köra igång!