I förra veckan gapade det tomt i Go-teamets lokaler på Lundalogik, anledningen: stugdagar. Stugdagarna är en årligen återkommande aktivitet där vi mer eller mindre stänger in oss för att studera, diskutera, koda och ha roligt tillsammans i tre dagar. I år var alltså inget undantag, men denna gång bytte vi ”in the middle of nowhere” till mysiga Höganäs. Vi fick på så vis festa på riktigt god mat i ”Höganäs saluhall” och burgare från ”Garage Bar”, mums!

Genomgående tema för stugdagarna var kunskapsutbyte, och först på schemat stod en lärorik session som vi kan kalla för ”delarna som gör Lime-go”. Resultatet blev en fin väggdekor och en påminnelse om att Go är större och består av fler delar än vi ibland tänker på. Med en vägg täckt av färgglada post-it lappar kunde vi enkelt välja en lapp/del vi inte arbetar med dagligen och studera. Efteråt presenterade vi våra nya kunskaper för varandra, och experterna kunde fylla i – så praktiskt att ha hela teamet samlat!

Lime Go i post-its form

Vidare på samma tema, bjöds det på en genomgång av lite häftiga funktioner i sökmotorn som används i Lime Go – Elastic. Game och Petter hade förberett ”labbar”, back to school.

Nästa ämne som berördes under dagarna var: nybörjarens upplevelse av Lime Go. Vad gör en ny användare och hur kan vi förbättra användarupplevelsen så att kunden snabbt ser värdet med Lime Go? Här flyttar vi fokus från affärsmålet ”att sälja mer” till en milstolpe i användarupplevelsen, nämligen när kunden känner ”det här systemet kommer jag ha glädje av!”. Med några påståenden om vad vi tror att en användare vill, var gruppen igång och arbetade på möjliga nya funktioner för Lime Go. Ett arbete som lämpligt nog fortsatte under sista dagen med Open Space (läs om hur vi började använda denna konferens-teknik under förra stugdagseventet!

Vad våra nya insikter och idéer från stugdagarna mynnar ut i återstår att se, men teamet är tillbaka – var och en på sin plats (typ)!

Over and out!