Efter drygt ett år hemma med uppgifter som amma, byta blöja, natta, mata och leta efter nappar under spjälsängen är jag äntligen tillbaka! Jag har haft ett fantastiskt år på alla sätt och vis, men nu är jag redo att börja använda andra delar av hjärnan och faktiskt prata med vuxna människor!

Väl tillbaka i arbetsstolen är det mycket som är nytt. Först och främst har jag fått äran att ingå i Go-teamet, vilket är väldigt spännande! För mig innebär det nya arbetsuppgifter, nytt arbetsrum, nytt fokus och nya kollegor. På gott och ont också en ny dator med Windows 8… Det tog ett tag innan jag hittade skrivbordet!

När jag öppnar våra säljverktyg känner jag mig däremot hemma. Dock möts jag tyvärr av det som många andra säljare gör – en tom pipe. Att bygga pipe är svårt och jag har lite tufft att motivera mig hela dagarna. Därför har jag några olika sätt att peppa mig på och hålla både tempot och humöret uppe:

 1. ”Just do it!”

  Lundalogik pratar vi ofta om att inte tänka för mycket utan bara göra det. När det kommer till kallringning är det lätt att fastna i tankar om att personen man ska ringa ändå inte kommer att vara intresserad. Man börjar att kika längre ner i listan för att se om det finns intressantare personer att ringa osv. ”Just do it” är därför en påminnelse om att släppa alla sådana tankar och bara ringa, annars kan man aldrig hitta de där riktigt fina affärsmöjligheterna.

 2. Smussla in redan kontaktade företag i listan

  Om jag väver in enstaka företag i ringlistan som jag har varit i kontakt med för några år sedan, är samtalet redan är lite halvljummet.

 3. Gemensamma kallringningssessioner

  En gång i veckan har alla säljare på Lundalogik en timmes gemensam kallringning. Under den timme vaknar mina tävlingsgener och telefonen får arbeta hårt för att hinna med!

 4. Stå upp!

  För att hålla ett högt tempo i listan gillar jag att stå upp. Då är hela kroppen med på att arbeta neråt i listan.

Tänk på att ofta kan kalla samtal innebära många nej tack idag, men fina affärsmöjligheter längre fram. För varje samtal som rings sås ett litet frö och nästa gång ni kommer i kontakt har fröet kanske grott!

Lite grön av avund är jag allt på min kollega Andreas, som redan har sin fyllda pipe och tuffar på i en takt som är omöjlig att hålla. Ovanpå allt plingar det dessutom till i Andreas telefon och en affärsmöjlighet han la på hyllan för två år sedan gick igenom!

Inspirerad av Andreas kämpar jag på under dagarna med mina kalla samtal och ser fram emot att få skörda frukten – om två år!

/Kristina