Zapier är en tjänst för att väldigt enkelt koppla ihop olika web-tjänster, för att bygga dina egna smarta flöden. Sen någon dag tillbaka ingår LIME Go i denna samling av verktyg. Vi har fått många bra frågor kring hur du kan använda vårt nya fina API för att bygga din egen ”zap” med Zapier. Vi tänkte att enklast är helt enkelt att visa hur vi själva gör. Häng med!

För att kunna använda LIME Go och Zapier tillsammans behöver du

  1. Ett Zapier-konto. Skaffas här >
  2. En API-nyckel till LIME Go. Fråga oss så skickar vi den till dig!
  3. Tillgång till LIME Go:s Zapier koppling. För tillfället måste du bli inbjuden för att få tillgång, det får du enklast genom att klicka här >

I LIME Go-teamet använder vi Slack för all vår interna kommunikation. Givetvis vill vi här automatiskt få en notifiering varje gång vi vinner en affär. Ett perfekt case för en zap mellan LIME Go och Slack!

Vi börjar med att logga in hos Zapier och klicka på ”Make a new zap”-knappen uppe till höger. 

Zapier hjälper oss nu att bygga vår egna zap mellan Go och Slack. I första steget får vi välja en trigger och en action, dvs när något händer (trigger) ska detta ske (action).

1. Trigger och action

Vi söker fram LIME Go och väljer ”A deal is won” som trigger, och väljer Slack och ”Send new message” som action.

LIME Go till Slack via Zapier

LIME Go till Slack via Zapier

2. Knyt ihop Zapier med LIME Go

I nästa steg får vi knyta ihop Zapier med vårt LIME Go-konto. Här behöver du en API-nyckel från oss för att sammanlänkningen ska fungera.

Knyt ihop Zapier med LIME Go

Knyt ihop Zapier med LIME Go

3. Knyt ihop Zapier med Slack

Sedan knyter vi ihop Zapier med vårt Slack-konto på samma sätt.

4. Filtrera vad som ska följa med

Här kan vi välja att filtrera vad vi vill lyssna på i ”A deal is won”-triggern hos LIME Go. T.ex. vill vi kanske bara vill se affärer från en viss medarbetare eller affärer större en viss summa. Vi vill se alla affärer, så vi struntar i filter.

Filtrera vad som ska följa med i zappen

Filtrera vad som ska följa med i zappen

5. Bygg ihop ditt meddelande

Nu är det dags att bygga vårt meddelande som sen ska synas i Slack. Genom att klicka på ”Insert fields”-knapparna kan vi välja att ta med information från LIME Go i meddelandet. Vi kör på vilken medarbetare som är ansvarig för affären, vem kunden är och hur mycket affären är värd. Vi kan också ställa in vem som ska säga meddelandet eller lägga till bilder och emojis, allt för att göra meddelandet lite festligare.

Bygg ihop vad som ska visas i Slack

Bygg ihop vad som ska visas i Slack

6. Funkar det?

Dags att testa så allt funkar! När Zapier frågar efter data är det viktigt att att du går in i LIME Go, och i detta fallet, ändrar en affär till vunnen.

Dags att testa!

Dags att testa!

7. Turn that Zap on!

Klicka på ”Turn Zap on” och du är klar! Nästa gång du eller någon annan i ditt team tar en affär så kommer ett såhär fint meddelande att visas i Slack!

Vårt meddelande i Slack!

Vårt meddelande i Slack!

That’s it! Precis såhär har vi byggt vår zap som vi använder för att koppla ihop LIME Go med Slack. Smidigt, eller hur?